HomeNieuwsFairplaycup schoolvoetbaltoernooi 2022

Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi 2022

Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn

Op woensdag 22 juni 2022 heeft de 2e editie van het Fairplaycup schoolvoetbaltoernooi Uithoorn plaatsgevonden. Een stralende dag met veel enthousiaste leerlingen, begeleiders, docenten, ouders, opa’s, oma’s en organisatoren. Tijdens dit schoolvoetbaltoernooi hebben meer dan 60 teams van alle scholen in Uithoorn gestreden om de Fairplaycup. De organisatie van deze dag is volledig door Uithoorn voor Elkaar en de scholen zelf verzorgd.

Op de prachtige velden van De Legmeervogels hebben in ochtend de groepen 7 en 8 hun wedstrijden gespeeld. In de middag waren de velden klaar gemaakt voor de groepen 5 en 6. Alle teams gingen vol enthousiasme de wedstijden in en werden aangemoedigd door heel veel publiek. Er zijn veel mooie acties geweest, keepers die de gekste ballen tegenhielden, goed samengewerkt en mooie goals gescoord.

Om een voetbaltoernooi te kunnen winnen draait het uiteraard om doelpunten. Maar tijdens dit voetbaltoernooi was dat zeker niet het belangrijkste. De nadruk is vooral gelegd bij de Fairplay. Dit houdt in dat er handen worden geschud, sportief spel en gedrag getoond wordt en de omgang met tegenstanders en eigen team respectvol is. Een toernooi waar bijna geen scheidrechters worden gebruikt maar heel veel door de leerlingen (en begeleiders) zelf wordt geregeld. Dit is een grote uitdaging en als organisatie zijn wij erg blij dat de kinderen in staat zijn om samen een mooi toernooi te spelen.

De winnaars van de groepen zijn geworden:
Jongens groep 8: De Zon
Jongens groep 7: De Kwikstaart 1
Meisjes 7/8 : De Zon
Jongens Groep 5: De Vuurvogel
Jongens groep 6: De Zon
Meisjes groep 5/6: De Springschans
En de grote Fairplay wisselbeker 2022 ging naar de Kajuit

Graag willen wij iedereen bedanken die het toernooi mogelijk hebben gemaakt, met speciale dank aan alle leerlingen en begeleiders die in de volle zon er met elkaar een mooi toernooi van hebben gemaakt.