HomeJongeren op gezond gewicht

Jongeren op gezond gewicht

 

Ieder kind heeft recht op een gezonde omgeving. Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) is een landelijke stichting die subsidie ontvangt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Samen met gemeenten, landelijke partners en professionals in het land streeft JOGG naar een samenleving waarin de gezonde keuze de normaalste zaak van de wereld is. Het doel is om in 2020 tenminste 1 miljoen kinderen met de lokale JOGG-aanpak en landelijke initiatieven bereikt te hebben. De JOGG-aanpak is er voor iedereen: de hele buurt, scholen, bedrijven, het lokale bestuur, kinderen én hun ouders helpen mee aan een gezonde jeugd. Samen streven naar een wereld waarin kinderen opgroeien in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl. Ieder kind heeft recht op een gezonde omgeving. Meer informatie over JOGG vindt u hier.

Bij de activiteiten en evenementen die wij vanuit Uithoorn voor Elkaar organiseren creëren we deze gezonde omgeving door water, fruit en groenten aan te bieden. Dit is mogelijk door de goede samenwerking met Zorg & Zekerheid en beide Albert Heijns in Uithoorn.

Sinds 2014 is Uithoorn een JOGG-gemeente. Het officiële startschot werd gegeven tijdens de AKU GeZZinsloop in januari 2015. Onze bekende mascotte Druppie is regelmatig te zien bij activiteiten om water drinken te stimuleren. JOGG Uithoorn richt zich ook op de thema’s GratisBewegen en Groente.. Zet je tanden erin! Daarnaast zijn we ook samen met Team-Fit de eerste stappen aan het zetten naar ‘De Gezondere Sportkantine’ in Uithoorn. De Atletiek Club Uithoorn is inmiddels bronzen kantine en heeft hiervoor een certificaat ontvangen van Team Fit. Wil jij ook een Gezondere Sportkantine voor jouw vereniging of ben je nieuwsgierig wat dit precies inhoudt? Neem dan contact op met de JOGG regisseur. Het is ook mogelijk om als school, bedrijf of sportvereniging een JOGG Watertappunt te sponsoren. Hiermee worden kinderen gestimuleerd om meer kraanwater te drinken in plaats van sportdrank en energy drinks.

Ilonka den Ouden is JOGG regisseur in Uithoorn. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via idenouden@teamsportservice.nl.