HomeJongeren op gezond gewicht

Jongeren op gezond gewicht

Ieder kind heeft recht op een gezonde omgeving. Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) is een landelijke stichting die subsidie ontvangt van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Samen met gemeenten, landelijke partners en professionals in het land streeft JOGG naar een samenleving waarin de gezonde keuze de normaalste zaak van de wereld is. Het doel is om in 2020 tenminste 1 miljoen kinderen met de lokale JOGG-aanpak en landelijke initiatieven bereikt te hebben. De JOGG-aanpak is er voor iedereen: de hele buurt, scholen, bedrijven, het lokale bestuur, kinderen én hun ouders helpen mee aan een gezonde jeugd. Samen streven naar een wereld waarin kinderen opgroeien in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl. Ieder kind heeft recht op een gezonde omgeving. Meer informatie over JOGG vindt u hier.

Sinds 2014 is Uithoorn een JOGG-gemeente. Het officiële startschot werd gegeven tijdens de AKU GeZZinsloop in januari 2015. Het begin van de DrinkWater campagne is in het bijzijn van 150 kinderen, wethouder Ria Zijlstra en heel veel flesjes water gevierd. Onze bekende mascotte Druppie is regelmatig te zien bij activiteiten om water drinken te stimuleren. is JOGG Uithoorn richt zich inmiddels op GratisBewegen en Groente.. Zet je tanden erin! Daarnaast zijn we ook samen met Team-Fit de eerste stappen aan het zetten naar gezondere sportkantines in Uithoorn.

Bij de activiteiten en evenementen die we vanuit Videt organiseren creëren we deze gezonde omgeving door water, fruit en groenten aan te bieden. Dit kunnen we doen door de goede samenwerking met Zorg & Zekerheid en de beide Albert Heijns in Uithoorn.

Nick Braakman en Milou van der Hoorn zijn beide JOGG regisseur in Uithoorn. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via info@videt-uithoorn.nl of 06 52 77 04 94.