HomeNieuwsManifest kindercommissie 2022

Manifest kindercommissie 2022

Het afgelopen jaar heeft de kindercommissie van de gemeente Uithoorn (een samengestelde groep met van elke school in de gemeente Uithoorn twee leerlingen uit hun leerlingenraad) een aantal keer vergaderd over dat wat kinderen bezighoudt in hun woonplaats. Centraal stond hierin vooral de vraag: Welke thema’s willen jullie graag meer belichten of anders zien?

Vanuit de scholen in Uithoorn waren er per school 2 afgevaardigden die aan de kindercommissie deelnamen. Zij hebben de opdracht gekregen om bij hun medeleerlingen (groep 5 t/m 8) onderwerpen te verzamelen die zij belangrijk vonden om met elkaar over te praten. Zo zijn er een aantal thema’s ontstaan die de kindercommissie met elkaar ging bespreken. Vanuit al deze onderwerpen werd er een selectie gemaakt van een top 6.

Vanuit deze top 6 hebben de kinderen van de kindercommissie een manifest opgesteld en mochten zij deze afgelopen donderdagavond 16 juni 2022 aan de raadsleden presenteren. Dit was natuurlijk best een beetje spannend om te doen, praten voor de raadsleden, maar zenuwachtig of niet ze hebben het allemaal super goed gedaan. In de raadzaal van het gemeentehuis hebben zij onderwerp voor onderwerp hun zegje kunnen doen. De raadsleden vonden het erg leuk om nu eens van kinderen te horen hoe zij bepaalde punten zien en hoe ze deze zouden willen veranderen. Na een vragenrondje van de raadsleden, waar de kinderen ook allemaal een prima antwoord op hadden, werd de wethouder (José de Robles) bevraagd.

Nu het manifest geweest is hopen wij dat er daadwerkelijk wat met de punten gedaan gaat worden. Het was in ieder geval een hele leuke ervaring voor alle kinderen en uiteraard willen wij hier volgend jaar gewoon mee doorgaan, dan weer met een nieuwe kindercommissie.

Met speciaal dank aan alle kinderen van de commissie:
Sebastiaan, Sanne, Ellis, Robin, Ayla, Naomi, Kevin, Melissa, Stijn, Lieke, Younes, Sofia, Abby, Zara, Kaya en Britt.