HomeNieuwsTriathlon voor 60-plussers

Triathlon voor 60-plussers

Op donderdag 23 september organiseren UWTC, AKU en Boule Union Thamen gratis kennismakingslessen in fietsen/mountainbiken, wandelen en jeu-de-boulen.

In Uithoorn kunt u in de Nationale Sportweek meedoen aan de “triathlon”. Een triathlon speciaal voor 60-plussers die graag weer in beweging komen. Bewegen en contacten leggen is het doel van dit initiatief. De triathlon begint bij UWTC waar we kennismaken met de wielersport. U kunt deelnemen aan een rondje mountainbiken (er zijn een aantal bikes beschikbaar) en/of een vaardigheidstraining over de wielerbaan, fietsen met uw eigen fiets en/of  een lichte clinic “spinnen” volgen. Daarnaast wordt u verteld welke mogelijkheden de wielersport in Uithoorn kent.

UWTC zal u namens de Gemeente een eenvoudige lunch aanbieden en daarna gaan we naar de buren op het sportpark, op bezoek bij de wandelafdeling van AKU. In het  splinternieuwe clubgebouw kunt u horen wat wandelen voor 60-plussers bij AKU betekent en tegelijkertijd een kopje koffie/thee nuttigen. Vervolgens wandelen we gezamenlijk naar de Vuurlijn waar Boule Union Thamen gehuisvest is. Daar horen we wat het betekent om bij deze vereniging te spelen en ook daar staat de koffie/thee voor u klaar. Vervolgens spelen we daar een partijtje jeu de boule.

Tijdens de gezamenlijke terug wandeling naar het sportpark kunnen we overleggen wie zich de triatleet 60 plus van Uithoorn mag noemen.