HomeNieuwsStage lopen bij Videt

Stage lopen bij Videt

Hi mijn naam is Vera de Witte. Ik ben twintig jaar oud en volg de opleiding sportkunde leerroute sport, management en ondernemen aan de hogeschool van Amsterdam. Momenteel ben ik derdejaars studente.

Ik heb in mijn tweede jaar van mijn studie het gehele jaar stagegelopen bij Videt. Ik ben bij Videt gekomen door de online stagemarkt. Hier werd een stageplek aangeboden bij jongeren op gezond gewicht. Het verhaal van Videt/ jongeren op gezond gewicht sprak me erg aan. Ze zetten zich in voor iedereen en zijn bereid iedereen te helpen. Ik kwam op gesprek en werd zo open ontvangen. Tijdens het gesprek werd duidelijk dat alles in overleg ging en er veel ruimte was mezelf te kunnen ontwikkelen. Dit was erg motiverend.

Gedurende het jaar stage heb ik twee stages gelopen. Mijn onderzoek & advies stage en mijn Project & organisatie stage. Deze stages waren beide voor een half studie jaar (20 weken). Tijdens mijn onderzoek & advies stage heb ik onderzoek gedaan naar de invloed van slaap op kinderen tussen 10 en 12 jaar, en de kennis die deze doelgroep al had. Hiervoor heb ik meerdere gesprekken gehad met professionals over het onderwerp slaap. Ik heb twee verschillende enquêtes opgesteld en deze laten invullen op 3 verschillende basisscholen. Door de resultaten van deze enquêtes kreeg jongeren op gezond gewicht inzicht in het kennis tekort bij de kinderen en de slaapgewoontes. Deze resultaten heb ik verder uitgewerkt en ik heb hierdoor een advies kunnen uitbrengen aan jongeren op gezond gewicht om te gaan met verkeerde slaapgewoontes en het inzicht te kort. Toen deze stage ten einde liep ben ik in gesprek gegaan met Videt over een eventuele vervolg stage. De organisatie en de medewerkers vond ik een erg fijn en open, hierdoor wilde ik graag mijn stage hier voortzetten. Dit kon door de avondvierdaagse. Mijn tweede stage, de project & organisatie stage, hielt ik mij bezig met alles rond om de organisatie van de avondvierdaagse 2020. Denk hierbij aan het opstellen van een draaiboek, promotieplan, communicatieplan maar ook het aanvragen van de vergunning en gesprekken bijwonen tussen verschillende partijen. Dit ging in samenwerking met twee werknemers van Videt. Ik kreeg ook bij deze stage veel vrijheid om mezelf te kunnen ontwikkelen en de uitdagingen op te zoeken. Helaas is het evenement zelf niet door kunnen gaan door de situatie rond COVID-19. Dit betekende echter niet dat ik deze stage niet kon afsluiten. Ik heb uiteindelijk het draaiboek, promotieplan en socialmediaplan aangeleverd voor de avondvierdaagse 2021.

Ik heb gedurende mijn stage veel ervaringen en leermomenten gehad. Ik heb gezien hoe het er echt aan toe gaat in het werkveld, ik heb leren communiceren met veel verschillende partijen, ik heb leren onderzoeken, plannen en informatie verkrijgen. Ze hebben me in contact gebracht met heel veel verschillende soorten mensen en organisaties waardoor ik de samenleving van verschillende perspectieve heb leren zien. Binnen het bedrijf heb ik de mogelijkheid gehad zelfstandig, volwassen en creatief te worden. Ik werd geholpen en gesteund waar nodig was.

Videt is een heel open, eerlijk en vrij bedrijf. De samenwerking en communicatie is gemakkelijk en open. Iedereen is bereid elkaar te helpen. Er is veel ruimte voor zelfontwikkelingen en ze geven je alle ruimte voor je eigen ideeën in te brengen. Het is een bedrijf die graag mee ontwikkeld en opzoek is naar nieuwe programma’s om nog meer doelgroepen iets te kunnen bieden. Binnen het bedrijf is iedereen enorm vriendelijk en gemotiveerd met zijn werk bezig. Er is een goede cultuur en sfeer aanwezig. Het werk waar iedereen zich mee bezig houdt is erg divers en altijd uitdagend. Er is binnen de organisatie voor iedereen zijn eigen kwaliteiten ruimte.

Overal is het een bedrijf waar ik met heel erg veel plezier een jaar stage heb gelopen. Ik heb er enorm veel geleerd en ben als persoon heel erg gegroeid. Ik heb ben volledig opgenomen in het bedrijf en heb mij echt als deel van de onderneming gevoeld. Ik ben uitgedaagd en vind het eigenlijk stiekem wel erg jammer dat mijn stageperiode is afgelopen. Ik wil iedereen daarom nogmaals bedanken voor de erg leuke en leerzame stage!