HomeNieuwsKennismaken met schaatsen voor de jeugd

Kennismaken met schaatsen voor de jeugd

Ieder jaar in de maand november biedt de ijsclub De Blauwe Beugel uit Rijsenhout de mogelijkheid aan scholieren van de basisschool kennis te maken met het langebaanschaatsen. Ook dit jaar organiseren we een reeks van 4 probeerlessen op 7, 14, 21 en 28 november. De fun-factor staat bij ons lesprogramma hoog in het vaandel. In overleg kan verder worden gelest tot met 13 maart 20210.

Meld je aan en ontdek of in jou de opvolger van Sven Kramer of Irene Wüst verborgen zit. Raadpleeg ook de website van ijsclub voor berichten over het schaatsen voor de jeugd.

IJsclub De Blauwe Beugel (opgericht in 1929) is een vereniging van 80-100 actieve sporters die naast het schaatsen in de wintermaanden ook de rest van het jaar actief bezig zijn met wielrennen, skeeleren en workout-training. In de wintermaanden wordt er doorgaans geschaatst in de mooie semi overdekte schaatshal van Haarlem.

IJsclub de Blauwe Beugel heeft een eigen landijsbaan, compleet met kleedruimte en clubgebouw resp. kantine. Bij voldoende natuurijs worden hier veel activiteiten georganiseerd zoals de ‘taartenrace’, sprintwedstrijden en schoolschaatsen.

Voor wie: max. 10 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.

Waar: IJsbaan Haarlem (IJsbaanlaan 2, 2024 AV Haarlem).

Wanneer: 7, 14, 21 en 28 november 2020

Tijd: 08.15 – 09.10 uur

Kosten: € 10,= (voor 4 proeflessen)

Aanmelden bij: jeugdschaatsen@ijsclubdeblauwebeugel.nl
onder vermelding van naam, geslacht, geboortedatum, telefoonnummer, adres (straat, woonplaats)

Kledingvoorschriften:

– Schaatsen (combi-noren of noren met softboots) ZELF verzorgen;
– Handschoenen VERPLICHT !!!
– Schaatshelm (!) wordt verzorgd vanuit de ijsclub;
– Strakke winterkleding, in meerdere dunne laagjes, waarin soepel bewogen kan
worden. Van schaatsen krijg je het warm. Geen skikleding.
– Uitstekende schaatsvoorlichting en schaatshuur kan worden gekregen bij Jan van der Hoorn te Ter Aar (www.janvanderhoorn.nl).
– Of koop een paar schaatsen via Marktplaats.