HomeNieuwsBalkongym op balkon of in de tuin bij verzorgingshuizen

Balkongym op balkon of in de tuin bij verzorgingshuizen

Wekelijks bewegen voor ouderen in verzorgingshuizen of ouderenwoningen kan een uitdaging zijn tijdens de coronacrisis. Daarom brengt Videt Uithoorn de lessen naar de bewoners toe. De beweegcoach geeft les vanuit de tuin, de bewoners kunnen meedoen in hun woonkamer, op het balkon of in de tuin. 

De eerste les vond plaats op 24 april bij Thamerhaege. Beweegcoach Dennis van Videt gaf een gevarieerde beweegles bestaande uit conditie-, balans- en spierversterkende oefeningen. De deelnemers deden mee op het gemeenschappelijke plein of het balkon, met natuurlijk minimaal 1,5 meter afstand tussen elkaar.

Blijven bewegen
Vanwege de maatregelen tegen het COVID-19 virus, biedt Videt momenteel vooral online activiteiten aan. Voor bewoners van verzorgingshuizen en ouderenwoningen is online bewegen niet de meest voor de hand liggende optie. Daarom heeft Videt een rooster opgesteld met beweeglessen voor de komende weken, die op verschillende locaties in Uithoorn zullen plaatsvinden. Bekijk onze agenda voor de locaties en tijden.