Nieuwsbrief lezen

Nieuwsbrief lezen

De vakantie komt er weer aan! Heerlijk ontspannen op het strand, in de tuin of aan een bergmeer. Daar hoort lezen natuurlijk bij. Boeken kunnen langer geleend worden bij de bieb in deze periode. Digitale boeken (voor kinderen en volwassenen) zijn via de VakantieBieb app gratis te downloaden. Lezen in de vakantie is belangrijk! Zo blijven kinderen op hun leesniveau.

Leestips!
Op vakantie met de familie Muis, Marianne Dubuc

Hoera, het is vakantie! Postbode Muis maakt een spannende reis, de hele wereld rond.
Samen met Mama Muis, Felix, Tommie en Lola gaat hij naar het strand, op safari in de jungle en picknicken in de bergen.
En overal is heel veel te zien!

Een aantrekkelijk kijk- en benoemboek.

Vanaf ca. 4 jaar.

Geheimen, leugens en kluisje 62,  Lil Chase

Vanaf het moment dat de populaire Hillary Randle dertien jaar geleden van de aardbodem verdween, is haar kluisje (kluisje 62) nooit meer gebruikt. Althans… niet om studieboeken en gymtassen in op te bergen. In plaats daarvan hebben leerlingen hun diepste, donkerste geheimen op briefjes geschreven en in het kluisje geschoven, in de veronderstelling dat ze daar veilig waren. Dat waren ze ook, tot nieuwe leerlinge Maya op school verschijnt. Ze krijgt kluisje 62 toegewezen en krijgt de geheimen er gratis bij……

Geheimen, leugens en kluisje 62 draait om vriendschap, om erbij willen horen en populair willen zijn.  Voor meiden vanaf ongeveer 12 jaar.Schatten uit de natuur: stenen, mineralen, fossielen, schelpen, Dan Green

Ontdek alles wat je wilt weten over de mooiste schatten uit de natuur. Van mineralen en edelstenen tot fossielen en schelpen.
Welke steen is zo licht dat hij blijft drijven? Hoe komen kristallen aan hun vorm? Waar kun je het beste op zoek gaan naar fossielen? En wat is een parel precies?
In deze encyclopedie kun je op al deze vragen antwoord vinden.

Met meer dan 1000 foto's en fascinerende feitjes.

 

Voorlezen en knutselen in de zomervakantie
Voorlezen is altijd leuk en tijdens de zomervakantie maken we er helemaal een feestje van! Kom iedere woensdagmiddag lekker luisteren en knutselen in de bibliotheek.

Op woensdag 26 juli is er een speciale voorleesactiviteit in de bieb Uithoorn. Conchita Willems van Verteltheater “De Bron” komt het verhaal van Schildpad en Haas vertellen met de Kamishibai, een Japans vertelkastje. Daarna knutselen we haas of schildpad.
Lijkt je dit leuk? Kom gezellig langs en doe mee. Meedoen kan zonder inschrijving en is gratis.

Meer weten? 

Apps voor (jonge) kinderen
Wat weet je van spelletjes voor kinderen op de tablet en/of telefoon? En hoe kiest je wat je kinderen mogen spelen?  Iedere dag komen er nieuwe apps beschikbaar voor kinderen. Ze zijn van uiteenlopende kwaliteit en soms met een agressief verdienmodel. Maar binnen het aanbod zijn er ook hele goede, kindvriendelijke apps die op allerlei manieren bijdragen aan de emotionele, fysieke, cognitieve en artistieke ontwikkeling van een kind. De vraag is dus: hoe die te vinden?

Op dinsdag 18 juli geeft Cinekid in de bieb Stadsplein informatie over apps voor kinderen. Tips voor ouders en begeleiders waar en hoe mooie, slimme en originele apps te vinden. Nieuwe spelletjes waar jouw kind(eren) enthousiast over zullen zijn en jijzelf een goed gevoel bij hebt.
Meer weten? 

Gedicht
Ik ben al groot
Maar mama is groter.
Dit is een boot
En dat is boter.

De vis had beet,
Maar de visser nog beter:
Wat ik hier meet,
Is meer dan een meter.

M’n broertje heeft trek
En de boer heeft een trekker.
De boot was lek,
Maar het water nog lekker!

Vind je dit gek?
Het kan altijd nog gekker.

Van: Hans Kuyper, Uit: Tikken tegen de maan, Joke van Leeuwen
 

 

 

Meer informatie?

Fenke van Rossum

Sport- en gezonde leefstijlcoach

T: 0618632574
M:
E: fenke@videt-uithoorn.nl

 

Algemeen contact

Videt-Uithoorn
Johan de Wittlaan 83
1421XB Uithoorn
 
T: 0652770494

 

Nieuwsbericht delen:

Gerelateerd nieuws